Blogroll

Добре дошли в моят блог надявам се да ви е интересно!

Pages

сряда, 31 юли 2013 г.

Студен зелен чай с лимони





Продукти :

няколко пакетчета чай

или набрани билки
1-2 лъжици захар
парчета лимон
студена вода

Приготвяне :

В стъклена кана се слага чая,захарта,лимоните и се залива със студена вода.След това се слага на слънце за няколко часа,да си пусне ароматите.Сервира се с кубчета лед и резени лимон.

Пица с шунка и кашкавал

Пица с шунка и кашкавал


Продукти :

1 готово тесто -  Тесто за пица
шунка нарязана на тънки филийки
рендосан кашкавал
цели домати от консерва 
босилек
черен пипер
сол на вкус

Приготвяне :

Тестото се разстила в намаслена тава.Доматите,босилека,черния пипер и солта се разбъркват и  се нанасят върху тестото.След това се слага шунката,а най-отгоре и кашкавала.Пече се в предварително загрята фурна.


понеделник, 29 юли 2013 г.

Точена баница със сирене




Продукти :/на око/

За тестото:

брашно
мая
сол
вода

За плънка:

сирене
яйца

За намазване:

1 жълтък


Приготвяне :



От брашното,маята,солта и водата се замесва тесто,което се оставя да втаса за около 30 мин.

 Приготвя се плънката,като яйцата се разбиват леко и се добавя натрошеното сирене.
След това тестото се разделя на топки,които се оставят за малко да се отпуснат,за да се разточат лесно.
Взима се една топка тесто,която се разточва,слага се от плънката,навива се и се усуква и се слага в намаслена тавичка.По същия начин и останалите топки.Готовите банички се намазват
с разбит жълтък (и настърган кашкавал по желание) и се оставя да втаса.Изпичат се в умерена фурна.Поднасят се с айрян.



Чушки бюрек

Продукти :

10-на чушки

250-300 гр. сирене
100 гр. настърган кашкавал
3 яйца
черен пипер
джоджен
чубрица
копър
брашно


Приготвяне :


Чушките се изпичат и обелват.В купа се натрошава сиренето,прибавя се кашкавала,подправките,чукват се яйцата и се разбърква с лъжица.С тази

смес се пълнят чушките,сплескват се за да не са дебели и се панират в брашното.
Оставят се за около 10-15 мин.,за да може брашното да полепне хубаво.
След това се изпържват в добре загрята мазнина за около 2 мин.,за да не прегорят.
Поднасят се с чеснов сос по желание.



Popular Receipes