Blogroll

Добре дошли в моят блог надявам се да ви е интересно!

Pages

събота, 26 октомври 2013 г.

Мъфини с парченца шоколад



Продукти :

3 яйца

1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. олио
2 ванилии (1 есенция)
1 бакпулвер
2 и 1/2 ч.ч. брашно
1 шоколад
/кокосови стърготини/


Приготвяне :



Яйцата се разбиват със захарта,добавя се киселото мляко,олиото,ванилията/кокоса/,брашното с бакпулвера и се разбърква.Тестото се разпределя по формите и във всяка се слага парченца

шоколад.Изпичат се.



Есенна салата



Продукти :

чушки

домати
краставици
варени яйца
сирене
маслини
праз лук
сол
олио
оцет
магданоз

Приготвяне :


Всичко се нарязва,подрежда и овкусява.

Еклери - ЛЕБЕДИ


ПАРЕНО ТЕСТО- 
 В 1/2 л. вряща вода се пуска 1  пак. масло, щипка сол, лимонена киселина на върха на ножа и 250 гр. брашно на равномерна струя, като се бърка бързо и непрекъснато с дървена лъжица.Сваля се тестото от огъня, когато започне да се отделя от съда, но се продължава с бъркането, докато се охлади. Продължава се с бъркането и докато се прибавят едно по едно 6 яйца. От получената смес се гребва с лъжичка и се правят топчета, колкото орех, които се редят в подмазана тавичка и се пекат.Редят се на по-голямо разстояние, защото набухват.
Изпечените еклери се разрязват на половина и горната половина, на още половина.Така долната половинката става  основата на тялото на лебеда, а двете четвъртинки - на крилца.От обикновено тесто се изпичат шиите, които стават много твърди, но те са само с цел украса.

КРЕМ-
 Сварява се 1 л. мляко с една чаша захар и се прибавят 3 яйца, разбити с 5 л. брашно.След това се прибавя и 2 л. нишесте, размито на кашица с малко студена вода. Сместта се вари, докато започне да пука. Сваля се крема от огъня, ароматизира се с 2 праха ванилия и се бърка, докато се охлади.
С крема се напълва половината еклерче и отгоре се забучват двете крилца и шията.


Източник:Виж тук

Милинки - 1

Продукти:


1/2 кг. брашно
 1 ч.ч. хладко мляко
 1/2 ч.ч. хладка вода
 мая, колкото кибритена кутия
 1/2 ч.л. захар
 1 суп. л. сол 
 1 пак. масло.


Приготвяне:



Прави се меко тесто от продуктите , без маслото. Оформят се топчета, които се намазват обилно с масло и се слагат едно до друго в подмазана тава. Останалото масло се смесва с галета и се слага отгоре.По желание може и малко сирене. Пече сe.


Източник:Виж тук

четвъртък, 17 октомври 2013 г.

Солени кексчета - II вид

Продукти :

4 яйца

2/3 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. сирене и кашкавал
/натрошени/
1 ч.ч. шунка или бекон
/нарязана на кубчета/
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 суп.л. бакпулвер


Приготвяне :



Разбиват се яйцата с киселото мляко,добавя се олиото,брашното+бакпулвера=пресято.

Добавя се сиренето и колбаса и се разбърква.Сместа се разпределя във форми и се изпичат.

вторник, 15 октомври 2013 г.

Портокалов кекс

Продукти :


1 портокал
1/2 ч.ч. вода
1 ч.л. сода бикарбонат
2 яйца
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1 есенция ванилия
125 гр. меко краве масло
1 ч.ч. натрошени орехи
/пожелание натрошен шоколад/



Приготвяне :

Портокала се измива , подсушава  и нарязва  на четвъртинки  ,отстраняват се семките му. Смила се, добавя се  водата и содата при него и се разбърква.
Добавят се  яйцата, захарта, брашното, ванилията и мекото масло, нарязано на кубчета и  се разбърква.
Пресипва се в купа  и се добавя , ако желаете нарязани орехи / или шоколад /. Разбърква се.
 Дъното и стените на форма с подвижно дъно се намазняват и се слага  хартия за печене. Изсипва се кексовата смес и се пече на 160 градуса 1 час. 

Popular Receipes