Pages
(Преместване във...)
Начална страница
КАТАЛОГ
Аламинути
Баници
Бисквити
Бонбони
Бутер тесто
Гарнирани пити /Пици/
Дребни сладки
Еклери
Заливки за мусака
Катми и Палачинки
Кексове
Козунаци
Кремове и Мусове
Кулинарни идеи
Кулинарни книги
Кулинарни съвети
Месни салати
Месни ястия в гювечета
Месни ястия на тиган
Парфета
Пастети-Мусове-Хайвери
Пастички
Пити
Постни кюфтета
Постни супи
Постни ястия в тенджера
Постни ястия на тиган
Постни ястия на фурна
Предястия с месо и риба
Предястия с яйца
Предястия със зеленчуци
Пържени закуски
Салати есен-зима
Салати пролет-лято
Сиропирани десерти
Компоти
Сладка-Конфитюри-Мармалади
Сладки мъфини
Сладкиши
Солени кексове
Солени сосове
Соленки
Студени напитки
Тесто за пици
Рула
Торти
Тутманици и Милинки
Ястия с месо в тенджера
Ястия с месо на фурна
Ястия със спагети
Ястия с риба на тиган
Ястия с риба на фурна
Ястия с яйца
Зеленчукови консерви
Хлебопекарна
Микровълнова фурна - рецепти
Вестници,списания и книги
▼
Pages - Menu
(Преместване във...)
Начална страница
▼
Pages - Menu
(Преместване във...)
Начална страница
КАТАЛОГ
▼
Продукти:
1 доматено пюре или сгъстени домати
маслини без костилки-нарязани
филийки червен домат
връзка пресен босилек
царевица
настърган кашкавал
нарязан колбас /шунка,луканка/
черен пипер
Приготвяне:
Готовото тесто се разстила в намаслена тава или в две по малки.
Намазва се с доматено пюре и се нареждат филийките домати.
Слагат се шунката,царевицата,маслините,накъсва се босилек,
поръсва се с черен пипер ,кашкавал и малко зехтин-по
желание.
Оставя се да втаса и се пече в предварително загрята фурна,
докато стане златиста.
Продукти:
1-2 пилешки бутчета или филе
/нарязано на парчета/
1 гл. лук
~300 гр. бамя
1 ч.л. червен пипер
сол и черен пипер
~150мл. консерва доматен сок
1 домат-нарязан
2-3 суп. л. брашно
Приготвяне:
Лука се запържва до омекване,като се слага сол на вкус.
Прибавя се пилешкото и се готви около 5 мин.
Бамята се почиства,ако е прясна и се прибавя към лука и пилето,поръсва се с червения пипер и се долива топла вода.
Оставя се на умерен огън и се вари около 20-25 мин. или до готовност.
Прибавя се нарязания домат.
В купа се слага брашното и доматите от консерва и се смесват внимателно.
Изсипва се на тънка струя,като се бърка непрекъснато,докато се сгъсти около 1-2 мин.
Накрая се поръсва със ситно нарязан магданоз.