Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

вторник, 20 октомври 2015 г.

Пандишпаново руло със сладко от ягоди,сметана и шоколад





 Продукти:

за пандишпановата платка:

  • 5 яйца 
  • 125 грама захар
  • 125 грама пресято брашно
  • 3 ванилии
  • по желание- 10 грама какао


по желание може да го сиропирате:

  • 100 грама захар
  • 100 мл. вода


пълнеж:

  • сладко от ягоди


глазура:

  • 200 мл. течна сладкарска сметана



  • 100 грама шоколад
  • 1-2 суп. л олио




Приготвяне:


  1. Приготвят се платките,като жълтъците се загряват с 1/3 от захарта (да се разтопи-до 70*С) и се разбиват до охлаждане.
  2. Белтъците се разбиват на сняг и постепенно се прибавя останалата захар.
  3. Жълтъците се прибавят към белтъците,разбърква се и се прибавя брашното с ванилиите и отново се разбърква отдолу нагоре,за да не спадне сместа.
  4. В правоъгълна тава на фурна 30/40 см. с хартия за печене се разпределя равномерно.
  5. Пече се на 180*С до суха клечка,до леко златист цвят (или 10-15 мин.)
  6. След изпичане се навива с влажна кърпа,за да не се разчупва и да се охлади.
  7. След,което се (сиропира) намазва със сладкото и се навива.
  8. Зафилва се (намазва) с разбитата сметана от всички страни и се залива с шоколадовата глазура- шоколада се начупва на парчета и се слага на водна баня след разтапяне се прибавя олиото за гланц.
  9. Украсата е направена с малка кафена лъжичка,която се минава отвътре навън,за да се получи вдлъбнато и се панира с ситно смлени орехи от всички страни.
  10. По желание поръсвате с кокосови стърготини.


Заповядайте в моята група и страничка във Фейсбук 

https://www.facebook.com/groups/902314479802259/ 

https://www.facebook.com/pages/Harmony-in-the-kitchen/759925237433213?ref=hl