за пандишпановата платка:
- 5 яйца
- 125 грама захар
- 125 грама пресято брашно
- 3 ванилии
- по желание- 10 грама какао
по желание може да го сиропирате:
- 100 грама захар
- 100 мл. вода
пълнеж:
- сладко от ягоди
глазура:
- 200 мл. течна сладкарска сметана
- 100 грама шоколад
- 1-2 суп. л олио
Приготвяне:
- Приготвят се платките,като жълтъците се загряват с 1/3 от захарта (да се разтопи-до 70*С) и се разбиват до охлаждане.
- Белтъците се разбиват на сняг и постепенно се прибавя останалата захар.
- Жълтъците се прибавят към белтъците,разбърква се и се прибавя брашното с ванилиите и отново се разбърква отдолу нагоре,за да не спадне сместа.
- В правоъгълна тава на фурна 30/40 см. с хартия за печене се разпределя равномерно.
- Пече се на 180*С до суха клечка,до леко златист цвят (или 10-15 мин.)
- След изпичане се навива с влажна кърпа,за да не се разчупва и да се охлади.
- След,което се (сиропира) намазва със сладкото и се навива.
- Зафилва се (намазва) с разбитата сметана от всички страни и се залива с шоколадовата глазура- шоколада се начупва на парчета и се слага на водна баня след разтапяне се прибавя олиото за гланц.
- Украсата е направена с малка кафена лъжичка,която се минава отвътре навън,за да се получи вдлъбнато и се панира с ситно смлени орехи от всички страни.
- По желание поръсвате с кокосови стърготини.
Заповядайте в моята група и страничка във Фейсбук
https://www.facebook.com/groups/902314479802259/
https://www.facebook.com/pages/Harmony-in-the-kitchen/759925237433213?ref=hl