Хармония в кухнята . . . с Яни
Хармония в кухнята . . . с Яни
Pages
▼
Pages - Menu
▼
Pages - Menu
▼
сряда, 16 септември 2020 г.
Суров Шоколад с Кокосово Масло
Продукти:
кокосово масло - 1 к.ч. малка (нерафинирано)
какао - 30 г сурово натурално на прах
брашно от рожков - 30 г
мед - 1 с.л. пчелен
ванилия - 1 прахче
ядки-лешници,бадеми и др.
сушени плодове - по избор
Приготвяне:
Поставяме кокосовото масло в малка касерола на котлона. Включваме на съвсем слаба температура. Кокосовото масло преминава в течно състояние при загряване от 26 градуса.
Добавят се ванилията, какаото на прах, брашното от рожков. Разбъркват се всички съставки.
Отстраняваме от котлона и добавяме меда да се разтвори.
Подгответе силиконови форми за шоколад или бонбони и разпределете шоколадовата смес.
Ядките може да добавите натрошени, смлени или цели по ваш вкус. Сушените плодчета - на парченца, или ако са дребни - цели.
Аз лично ползвах цели бадеми, лешници и плодчета годжи бери. Предпочетох да го направя във формичка за шоколадови бонбони за мое удобство.
Поставете формата в хладилник за 1 нощ, да стегне.
Извадете го, отстранете формата и се насладете! Съхранявайте в хладилник добре покрити /в кутия с капак/.