Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

сряда, 3 февруари 2021 г.

Черен сладкиш с шоколадов ганаш

 




Продукти:

1 кофичка кисело мляко

1 ч.ч. захар

1/2 ( може и 2/3) ч.ч.  олио

2 ч.ч. брашно

3 с.л. какао

1 ч.л. сода за хляб

1 ванилия 


Приготвяне:

Всичко се разбива на ръка и се изсипва в голяма тава с хартия за печене. Пече се на 180-190 *С до готовност, проверява се с дървено шишче не трябва да полепва тесто по него.

След като изстине се сиропира със сироп от 1 ч.ч. вода и 1 ч.ч. захар (в случая използвах кафява захар Мусковадо) ,които се слагат на котлона за 1 минута,слага се ванилия.

След като се охлади напълно се гарнира с разбита сметана,маслен крем-от 125 гр краве масло, 1 яйце, 1 ч.ч. пудра захар, 1/4 ч.ч. прясно мляко, 1 ванилия. Или шоколадов ганаш от 200 мл. сметана и 200 гр. шоколад. 

Отгоре се поръсва с настърган шоколад, смлени орехи или кокосови стърготини.


* Получава се голямо количество, може да разделите продуктите на половина,ще се получи една средно голяма тава.

*По желание вместо със захарен сироп може да сиропирате с компот по избор.