Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

сряда, 9 март 2022 г.

Картофени кюфтета на тиган

 


Рецепта от Сборник с рецепти за заведенията за обществено хранене 


Продукти:

Картофи- 900 грама

Лук- 84 грама 

Магданоз- 17 грама 

Сирене- 144 грама*

Яйца- 2 броя

Олио- 150 грама, за пържене

Брашно- 50 грама

Сол и черен пипер  на вкус

Кисело мляко при поднасянето


Приготвяне:

Картофите се сваряват,обелват се и се оставят да изстинат,после се настъргват.Към  тях се прибавят нарязаният и задушен в малко мазнина лук, ситно нарязан магданоз, натрошеното сирене,жълтъците от яйцата, сол и черен пипер. Всичко се разбърква добре и се правят кюфтета около 125 грама всяко. Панират се в брашно и се потапят в разбърканите белтъци. Пържат се в загрятото олио и се нареждат върху домакинска хартия да попият излишната мазнина. Поднасят се с кисело мляко, зелена салата,туршия и други гарнитури.


* може и кашкавал по желание- 191 грама