Рецепта от Сборник с рецепти за заведенията за обществено хранене
Продукти:
Картофи- 900 грама
Лук- 84 грама
Магданоз- 17 грама
Сирене- 144 грама*
Яйца- 2 броя
Олио- 150 грама, за пържене
Брашно- 50 грама
Сол и черен пипер на вкус
Кисело мляко при поднасянето
Приготвяне:
Картофите се сваряват,обелват се и се оставят да изстинат,после се настъргват.Към тях се прибавят нарязаният и задушен в малко мазнина лук, ситно нарязан магданоз, натрошеното сирене,жълтъците от яйцата, сол и черен пипер. Всичко се разбърква добре и се правят кюфтета около 125 грама всяко. Панират се в брашно и се потапят в разбърканите белтъци. Пържат се в загрятото олио и се нареждат върху домакинска хартия да попият излишната мазнина. Поднасят се с кисело мляко, зелена салата,туршия и други гарнитури.
* може и кашкавал по желание- 191 грама