Pages
(Преместване във...)
Начална страница
КАТАЛОГ
Аламинути
Баници
Бисквити
Бонбони
Бутер тесто
Гарнирани пити /Пици/
Дребни сладки
Еклери
Заливки за мусака
Катми и Палачинки
Кексове
Козунаци
Кремове и Мусове
Кулинарни идеи
Кулинарни книги
Кулинарни съвети
Месни салати
Месни ястия в гювечета
Месни ястия на тиган
Парфета
Пастети-Мусове-Хайвери
Пастички
Пити
Постни кюфтета
Постни супи
Постни ястия в тенджера
Постни ястия на тиган
Постни ястия на фурна
Предястия с месо и риба
Предястия с яйца
Предястия със зеленчуци
Пържени закуски
Салати есен-зима
Салати пролет-лято
Сиропирани десерти
Компоти
Сладка-Конфитюри-Мармалади
Сладки мъфини
Сладкиши
Солени кексове
Солени сосове
Соленки
Студени напитки
Тесто за пици
Рула
Торти
Тутманици и Милинки
Ястия с месо в тенджера
Ястия с месо на фурна
Ястия със спагети
Ястия с риба на тиган
Ястия с риба на фурна
Ястия с яйца
Зеленчукови консерви
Хлебопекарна
Микровълнова фурна - рецепти
Вестници,списания и книги
▼
Pages - Menu
(Преместване във...)
Начална страница
▼
Pages - Menu
(Преместване във...)
Начална страница
КАТАЛОГ
▼
Усуканица
Продукти за тестото:
- 350 гр брашно
- 100 гр меко масло
- 2 яйца
- 4 с.л. заквасена сметана/сложих кисело мляко4.5%/
- 20 гр мая
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л.сол
Пълнеж:
- 5 глави лук на филийки
- сол
- 50 гр масло
- 200 г сирене на кубчета
- риган
Начин на приготвяне:
Лукът се запържва в маслото до златисто.
Замесва се еластично тесто, което след втасване се разточва на голям правоъгълник. Разпределя се плънката и се навива на руло. Прави се разрез с остър нож по цялата дължина и се усуква. Завива се на кравай и се маже с жълтък. Пече се в загрята на 180 градуса фурна.