Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

неделя, 26 януари 2014 г.

Датски маслени бисквити (Butter Cookies)

Продукти:


2 жълтъка

90 гр. пудра захар

250 гр. брашно

30 гр.  царевично нишесте 

2 ванилии

настъргана лимонова кора

лимонова есенция

160 гр. краве масло


Приготвяне:


  1. Разбийте с миксер мекото краве масло с пресятата пудра захар до получаването на гладък крем.
  2. Прибавете жълтъците и разбийте отново.
  3. Прибавете 2-те ванилии, настърганата лимонова кора, лимоновата есенция и пресятото нишесте и разбийте. 
  4. Пресейте брашното и направете кладенче. 
  5. Изсипете полученият крем в средата и омесете.
  6.  Полученото тесто е много меко на пипане и ронливо.
  7. Приберете в хладилника за около 30 минути, да стегне.
  8. Работете на малки дози, тъй като когато тестото омекне е почти невъзможно да се работи с него.
  9. Разстелете с точилка на дебелина 0,5-0,8 см. (когато бисквитите са 0,8 е най-добре, защото се опичат без да прегарят по краищата и са по-лесни за преместване от работният плот в тавата).
  10. От разточеното тесто изрежете формички и внимателно преместете в тава, застлана с хартия за печене. Това е най-деликатната работа от целият процес. Всяка изрязана бисквита трябва веднага да се премести, с помощта на шпакличка. 
  11. Пекат се в предварително загрята фурна на 160-180 градуса в зависимост от типа на фурната и са готови за точно 10 минути.