2 жълтъка 90 гр. пудра захар 250 гр. брашно 30 гр. царевично нишесте 2 ванилии настъргана лимонова кора лимонова есенция 160 гр. краве масло
Приготвяне:
Разбийте с миксер мекото краве масло с пресятата пудра захар до получаването на гладък крем.
Прибавете жълтъците и разбийте отново.
Прибавете 2-те ванилии, настърганата лимонова кора, лимоновата есенция и пресятото нишесте и разбийте.
Пресейте брашното и направете кладенче.
Изсипете полученият крем в средата и омесете.
Полученото тесто е много меко на пипане и ронливо.
Приберете в хладилника за около 30 минути, да стегне.
Работете на малки дози, тъй като когато тестото омекне е почти невъзможно да се работи с него.
Разстелете с точилка на дебелина 0,5-0,8 см. (когато бисквитите са 0,8 е най-добре, защото се опичат без да прегарят по краищата и са по-лесни за преместване от работният плот в тавата).
От разточеното тесто изрежете формички и внимателно преместете в тава, застлана с хартия за печене. Това е най-деликатната работа от целият процес. Всяка изрязана бисквита трябва веднага да се премести, с помощта на шпакличка.
Пекат се в предварително загрята фурна на 160-180 градуса в зависимост от типа на фурната и са готови за точно 10 минути.