Продукти:
- 0,5 кг (2 и 1/2-3 чаени чаши) брашно
- 150-200 мл. (3/4 чаена чаша) прясно мляко
- 1/2 кубче прясна мая или суха мая 10 г (1 чаена лъжичка),
- 2 бр. яйца
- 200 г (1 чаена чаша) натрошено сирене
- 200 г (1 чаена чаша) прясно краве масло или св. мас
- сол на вкус
- жълтък за намазване отгоре
Приготвяне:
1. От брашното, размитата в прясното мляко мая и солта се омесва тесто, което се оставя на топло да втаса.
2. Втасалото тесто се омесва отново с част от разтопеното масло, разделя се на 5 части, и се разтегля на 5 листа.
3. Листата се нареждат последователно в тавичка, като помежду им се поставя плънка от сиренето и разбитото яйце.
4. Тутманикът се нарязва на квадрати, залива се с останалото разтопено масло и се пече в силна фурна до зачервяване.
2. Втасалото тесто се омесва отново с част от разтопеното масло, разделя се на 5 части, и се разтегля на 5 листа.
4. Тутманикът се нарязва на квадрати, залива се с останалото разтопено масло и се пече в силна фурна до зачервяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар