Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

неделя, 16 март 2014 г.

ТУТМАНИК ПО ДУПНИШКИ












Продукти:




  • 0,5 кг (2 и 1/2-3 чаени чаши) брашно
  •  150-200 мл. (3/4 чаена чаша) прясно мляко 
  •  1/2 кубче прясна мая или суха мая 10 г (1 чаена лъжичка),
  •  2 бр. яйца
  •  200 г (1 чаена чаша) натрошено сирене 
  • 200 г (1 чаена чаша) прясно краве масло или св. мас  
  • сол на вкус
  • жълтък за намазване отгоре




Приготвяне:



1. От брашното, размитата в прясното мляко мая и солта се омесва тесто, което се оставя на топло да втаса. 
2. Втасалото тесто се омесва отново с част от разтопеното масло, разделя се на 5 части, и се разтегля на 5 листа. 




3. Листата се нареждат последователно в тавичка, като помежду им се поставя плънка от сиренето и разбитото яйце. 




4. Тутманикът се нарязва на квадрати, залива се с останалото разтопено масло и се пече в силна фурна до зачервяване.








Тутманик по дупнишки - снимка



Готварска книга
 или наставления за всякакви гозби

Няма коментари:

Публикуване на коментар