Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

четвъртък, 8 май 2014 г.

Баклава с бутер тесто




Продукти:


2 листа бутер тесто 


плънка-

1/2 ч.ч. захар /може и повече/
1-2 ч.ч. скълцани орехи 
/смесени/

сироп-

2 ч.ч. вода
1/3 ч.ч. захар
/ малко повече от 1/2 /
1 кап. ванилия на Д-р Йоткер
настъргана лимонова кора



Приготвяне:


Сиропа се приготвя,след което се оставя да се охлади.

В намазнена тава се слага единия лист тесто с вилица или нож се правят дупки.
Върху него се слага от плънката,след което другия лист отгоре.Също се правят дупки.
Нарязва се на парченца.Изпича се в предварително загрята фурна до златиста коричка.
След това веднага се залива със сиропа.



Много бърза,лесна и вкусна!

Няма коментари:

Публикуване на коментар