Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

събота, 19 юли 2014 г.

Бисквитена торта с крем "Страчатела"



Продукти:

  • 2-3 пакета обикновени бисквити


Крем :Страчатела":

  • 1 л. прясно мляко
  • 3-4 с.л. брашно или царевично нишесте
  • 5 яйца (отделени  жълтъци и белтъци)
  • 2 ч.ч. кристална захар
  • 1/2 пак. краве масло
  • 4-5 пак. ванилия или 1 есенция
  • 1 черен шоколад

За поръсване:

  • смлени орехи



Приготвяне:

  1. Приготвяме крема,като в 1 чаша студено мляко разтваряме нишестето,жълтъците.
  2. В тенджера се сипва останалото мляко,прибавя се захарта,маслото и се оставя да заври.
  3. След това се сваля от котлона и се сипва малко в нишестената каша,като се бърка непрекъснато (!) с тел.
  4. След което нишестената каша се сипва в тенджерата при останалото мляко и се бърка непрекъснато до сгъстяване (при нужда се добавя още нишесте).
  5. Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол и се прибавят към леко охладения крем.
  6. Разделя на две равни части.
  7. В едната част се слага ванилията,в другата начупения шоколад и се разбъркват хубаво.
  8. В подходяща форма се слагат ред от бисквити,от топлия крем,бисквити,крем и така се редуват,завършва се с крем.
  9. Отгоре се поръсва със смлени орехи.
  10. Оставя се в хладилник за 1 нощ,за да се стегне.















Няма коментари:

Публикуване на коментар