Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

сряда, 8 октомври 2014 г.

Кашкавалени солети




Продукти:


  • 150 гр кашкавал
  • 80 гр краве масло
  • 160 гр брашно
  • 4 с.л. пр. мляко
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 каф. л. настъргана лимонова кора


Приготвяне:
  1. Кашкавалът и маслото се настъргват на ситно ренде. 
  2. Добавят се млякото, солта и лимоновата кора. Брашното се пресява и добавя на няколко части, докато се получи меко и еластично тесто.
  3. Разточва се на лист с дебелина 0,5 см, нарязва се на лентички, които се дооформят с дебелина и дължина на солети. 
  4. Нареждат се в тава, покрита с пекарска хартия, и се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 10-15 мин. до приятно златист цвят.






Рецептата е от Когато готвенето стане страст.

4 коментара: