Pages
▼
Pages - Menu
▼
Pages - Menu
▼
Кашкавалени солети
Продукти:
- 150 гр кашкавал
- 80 гр краве масло
- 160 гр брашно
- 4 с.л. пр. мляко
- 1 ч.л. сол
- 1/2 каф. л. настъргана лимонова кора
Приготвяне:
- Кашкавалът и маслото се настъргват на ситно ренде.
- Добавят се млякото, солта и лимоновата кора. Брашното се пресява и добавя на няколко части, докато се получи меко и еластично тесто.
- Разточва се на лист с дебелина 0,5 см, нарязва се на лентички, които се дооформят с дебелина и дължина на солети.
- Нареждат се в тава, покрита с пекарска хартия, и се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 10-15 мин. до приятно златист цвят.
Рецептата е от Когато готвенето стане страст.
Пристигам да пакетирам:))) Страхотни са, ей, много обичам такива нещица. Поздрави!
ОтговорИзтриванеМного благодаря ,супер са и аз ги обичам всякакви соленки.;)
ИзтриванеМнооого вкусни тез солетки!
ОтговорИзтриванеМного.;)
Изтриване