Една от популярните рецепти в блоговото пространство много вкусна,бърза и лесна за приготвяне.Плънката може да бъде солена или сладка.
Продукти:
- 1/2 пакет фини кори за баница
- 1/4 ч.ч. олио(кр. масло)
- 1/2 ч.ч. краве прясно мляко
- 3 яйца
- 300 гр. сирене
- 1 домат
- 50-100гр. шунка или бекон
- 50 гр. кашкавал
Приготвяне:
1. Направих я на два пъти,като използвах по 3-4 кори.
2. В намаслен тиган с 1 ч.л. олио (масло),сложете корите за баница, като ги оставите да излизат и отстрани.
3. В купа се смесват млякото, яйцата и ¼ ч.ч. зехтин.
4. Натрошава се сиренето върху корите равномерно.
5. По желание се прибавя филийки пресен домат,настърган кашкавал и шунка на кубчета.
6. След това се залива с млечната смес и корите се събират, за да може баницата да се покрие отвсякъде.
7. Пече се в тиган на средна температура.
8. След като стане златистокафява, се обръща, за да се получи същия ефект и от другата страна.
9. След като стане готова, пренесете баницата в чиния и я сервирайте топла.
2. В намаслен тиган с 1 ч.л. олио (масло),сложете корите за баница, като ги оставите да излизат и отстрани.
3. В купа се смесват млякото, яйцата и ¼ ч.ч. зехтин.
4. Натрошава се сиренето върху корите равномерно.
5. По желание се прибавя филийки пресен домат,настърган кашкавал и шунка на кубчета.
6. След това се залива с млечната смес и корите се събират, за да може баницата да се покрие отвсякъде.
7. Пече се в тиган на средна температура.
8. След като стане златистокафява, се обръща, за да се получи същия ефект и от другата страна.
9. След като стане готова, пренесете баницата в чиния и я сервирайте топла.
10. Нарежете на парчета като пица.
Идея
Много вкусна баничка !Прекрасен декември!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!:)
ИзтриванеMmmmm, ovo mi se sviđa.
ОтговорИзтриване