Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

понеделник, 1 декември 2014 г.

Баница на тиган



Една от популярните рецепти в блоговото пространство много вкусна,бърза и лесна за приготвяне.Плънката може да бъде солена или сладка. :nyam:


Продукти:

  • 1/2 пакет фини кори за баница
  • 1/4 ч.ч. олио(кр. масло)
  • 1/2 ч.ч. краве прясно мляко
  • 3 яйца
  • 300 гр. сирене
  • 1 домат 
  • 50-100гр. шунка или бекон
  • 50 гр. кашкавал





Приготвяне:

1. Направих я на два пъти,като използвах по 3-4 кори.
2. В намаслен тиган с 1 ч.л. олио (масло),сложете корите за баница, като ги оставите да излизат и отстрани.
3. В купа се смесват млякото, яйцата и ¼ ч.ч. зехтин.
4. Натрошава се  сиренето върху корите равномерно. 
5. По желание се прибавя филийки пресен домат,настърган кашкавал и шунка на кубчета.


 

6. След това се залива  с млечната смес и  корите се събират, за да може баницата да се покрие отвсякъде.
7. Пече се в тиган на средна температура. 
8. След като стане златистокафява, се обръща, за да се получи същия ефект и от другата страна.
9. След като стане готова, пренесете баницата в чиния и я сервирайте топла. 
10. Нарежете на парчета като пица. 






Идея

3 коментара: