По желание може да се направи на торта,вместо да се изрязват кръгчета за пастички.
Продукти:
. 8 с.л. захар
. 7 с.л. олио
. 20 с.л. прясно мляко
. 20 с.л. брашно
. 2/3 бакпулвер
. 2с.л.какао
Продукти за крем: *
. 800 мл прясно мляко
. 6 с.л. захар
. 2 пудинга ванилия
. 125 гр масло
Още:
. бял и кафяв шоколад за декорация
. кокосови стърготини
. смлени орехи по желание
Приготвяне:
Блатът се приготвя по стандартния начин, с отделяне на белтъци от жълтъци.
Сместа сипвате в тава /30см/, намазана с олио и посипана с брашно.
Печем на 180 - 200 градуса.
След изстиването на блата го разрежете на две.
От всяка част с помощта на чаша /8 - 10 см/ вадим
кръгове.
Свареният и охладен пудинг разбивате с масло, на
стайна температура.
Вземате два блата и м/у тях пълните с крем. Всяка пастичка отстрани се овалва в кокосови стърготини. От горе се декорира с разтопен шоколад.
* Използвах-Крем за сладкиши на Д-р Йоткер-ванилия
Източник
¡muy bueno! :)
ОтговорИзтриване