Продукти:
Зa Блaтa:
5 яйцa
150 гp зaxap
180 гp пpecятo бpaшнo
2 вaнилии
тaвa 24 cм
зa Kpeмa:
500 мл пpяcнo мляĸo
100 гp зaxap
2 вaнилии
1 яйцe
3 жълтъĸa
20 гp нишecтe
20 гp бpaшнo
щипĸa coл
Зa Cиpoпa:
150 гp зaxap
150 гp вoдa
1 c.л. мeд
Зa Гaнaшa:
170 гp млeчeн шoĸoлaд
170 мл cмeтaнa
1 c.л. мeд по желание
Приготвяне:
За крема: Сложете млякото да заври и добавяте ванилиите към него. С телена бъркалка разбивате яйцето, жълтъците, захарта със щипка сол.
Добавяте пресетите нишесте и брашно и разбърквате добре. Прибавяте сместа към млякото при непрекъснато бъркане. След като се сгъсти, отнемате от котлона и покривате със стреч фолио.
За блата: Разбивате яйцата със захарта на пухкав крем. Прибавяте ванилиите и пресятото брашно и разбърквате добре. Изсипвате сместа в постлана с хартия за печене тава 24 см в диаметър /моята е 26 см./. Печете в предварително нагрята фурна на 180 градуса около 20-25 мин.
Охладения блат разделяте на две равни части по хоризонтала. Приготвяте си сиропа, като миксирате продуктите за него и след като заври, отнемате от котлона и оставяте да се охлади.
Поливате единия блат с част от сиропа и разстилате крема върху него. Поставяте втория и поливате с останалия сироп.
За ганаша: В тенджера поставяте продуктите за него. Поставяте на слаб огън и бъркате непрекъснато до разтопяване на шоколада. Оставяте да се охлади и поливате сглобената торта.
Прибира се в хладилник за няколко часа.
|
Готовия блат. |
|
Сиропа. |
|
Разделения блат. |
|
Сметаната и шоколада за ганаша. |
|
Сглобяване на тортата. |
http://moqtkulinarensvqt.blogspot.bg/2016/08/blog-post_28.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар