Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

вторник, 22 август 2017 г.

Оряховски специалитет (Люта разядка)


Люта разядка за мариноване на месо или гарнитура към изпечено,към чорба през зимата.

Продукти:

1 кг. люти чушлета-почистени
0,500 гр. чесън-в непочистен вид
2-3 връзки копър
0,250 мл. олио
0,600 мл. оцет
0,400 гр. захар
4-5 с.л. сол (или на вкус)

Приготвяне:

Измиваме чушлетата и ги почистваме само от дръжките.
Обелваме чесъна от люспите.Смиламе го заедно с чушлетата и копъра
през най-ситната решетка на месомелачка или в блендер.
Прибавяме захарта,оцета(сложих домашен ябълков),солта(добавих 4 лъжици),олиото и разбъркваме.
Захарта може да се увеличи или намали-ако са червени чушките,те са по сладки.
Опитва се на вкус.Пълни се в малки бурканчета и се стерилизират за 10 мин.,след
завиране на водата.
Ако чушлетата са зелени-зеленее,ако има повече червени-става оранжева.
Може и с опукани и смлени,без да се белят.
Може да се сложи и някоя сладка чушка,върхари,за да не е толкова люто.

!Работете с ръкавици!


Почистените чушлета.

Леко опукани.

Почистения чесън и копъра.



Всичко смляно.

Захарта,оцета и олиото.Солта на вкус.



Всичко се разбърква.


Вече в бурканчета.








https://nashiterecepti.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар