Люта разядка за мариноване на месо или гарнитура към изпечено,към чорба през зимата.
Продукти:
1 кг. люти чушлета-почистени
0,500 гр. чесън-в непочистен вид
2-3 връзки копър
0,250 мл. олио
0,600 мл. оцет
0,400 гр. захар
4-5 с.л. сол (или на вкус)
Приготвяне:
Измиваме чушлетата и ги почистваме само от дръжките.
Обелваме чесъна от люспите.Смиламе го заедно с чушлетата и копъра
през най-ситната решетка на месомелачка или в блендер.
Прибавяме захарта,оцета(сложих домашен ябълков),солта(добавих 4 лъжици),олиото и разбъркваме.
Захарта може да се увеличи или намали-ако са червени чушките,те са по сладки.
Опитва се на вкус.Пълни се в малки бурканчета и се стерилизират за 10 мин.,след
завиране на водата.
Ако чушлетата са зелени-зеленее,ако има повече червени-става оранжева.
Може и с опукани и смлени,без да се белят.
Може да се сложи и някоя сладка чушка,върхари,за да не е толкова люто.
!Работете с ръкавици!
Почистените чушлета. |
Леко опукани. |
Почистения чесън и копъра. |
Всичко смляно. |
Захарта,оцета и олиото.Солта на вкус. |
Всичко се разбърква. |
Вече в бурканчета. |
https://nashiterecepti.com
Няма коментари:
Публикуване на коментар