Крем карамел - всеки го прави по различен начин,печен в тава /дори без карамела на дъното/ или с други добавки например /тиква,банан.../или в купички,едни затоплят млякото със захарта,други разбиват яйцата със захарта и прибавят студеното мляко,или пък го слагат в предварително загрята фурна или студена,едни с шупли други без,но вкусът е един,а това е моят вариант на приготвянето му.
Продукти:/млякото и яйцата с ,които направих крема бяха направо от хладилника/
За крема:
- 8 яйца
- 800 мл. прясно мляко
- 135 гр. захар
- есенция ванилия
За карамела:
- 8 с.л. захар
- 1 с.л. вода
Приготвяне:
В голяма купа разбивам яйцата и захарта с миксер,прибавям млякото и ванилията,прецеждам през цедка.
В малка тенджерка се слага захарта и водата и се карамелизира до златисто.
Разпределя се по лъжица в купичките,яйчената смес и се пече на водна баня около час на 180-190*С.
Няма коментари:
Публикуване на коментар