Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

петък, 8 септември 2017 г.

Домашен крем карамел


Крем карамел - всеки го прави по различен начин,печен в тава /дори без карамела на дъното/ или с други добавки например /тиква,банан.../или в купички,едни затоплят млякото със захарта,други разбиват яйцата със захарта и прибавят студеното мляко,или пък го слагат в предварително загрята фурна или студена,едни с шупли други без,но вкусът е един,а това е моят вариант на приготвянето му.


Продукти:/млякото и яйцата с ,които направих крема бяха направо от хладилника/

За крема:

  • 8 яйца
  • 800 мл. прясно мляко
  • 135 гр. захар
  • есенция ванилия



За карамела:

  • 8 с.л. захар
  • 1 с.л. вода


Приготвяне:



В голяма купа разбивам яйцата и захарта с миксер,прибавям млякото и ванилията,прецеждам през цедка.
В малка тенджерка се слага захарта и водата и се карамелизира до златисто.
Разпределя се по лъжица в купичките,яйчената смес и се пече на водна баня около час на 180-190*С.












Няма коментари:

Публикуване на коментар