Рецептата е от Сборник рецепти за заведенията за обществено хранене,много точна и вкусна рецепта :)
Получава се голямо количество,може да разделите продуктите:
Продукти за 1000 грама:
Брашно 450 грама
/може да сложите 400 брашно и 50 царевично нишесте/
250 грама краве масло
120 грама яйца
/или 3 броя * 40 гр./
150 грама пудра захар
0,2 ванилия
/или есенция/
200 грама мармалад
Приготвяне:
Размекнатото масло се разбива до побеляване,след което се прибавят пудрата захар и яйцата на порции.Към получената пухкава еднородна смес се прибавят есенцията и брашното.Разбъркано добре,тестото се оформя с къдрав шприц на кръгли бисквити.Пекат се при умерена температура.Изстиналите бисквити се слепват две по две с мармалад.
Аз ги направих на половина и слепени ми се получиха 27,но зависи какъв шприц използвате и какви форми правите:
Сухите съставки задължително се пресяват.
200 гр брашно
25 гр цар.нишесте
1 голямо яйце /60 грама/
75 гр пудра захар
1 есенция ванилия
100 гр. мармалад
* Получи се тесто с грамаж ~ 500 грама
* Шприцовах ги,като "жълъди"
* Слепих ги с домашен вишнев мармалад,
топнах ги в разтопен /в микровълновата/
шоколад с 65 % какао и малко олио,
после в кокосови стърготини.
Стъпка по стъпка:
Чудни!
ОтговорИзтриване