Хармония в кухнята . . . с Яни
Хармония в кухнята . . . с Яни
Pages
▼
Pages - Menu
▼
Pages - Menu
▼
сряда, 7 февруари 2018 г.
Македонски кифли със сирене
Продукти:
2 ч.ч. хладко прясно мляко,1 пакет суха мая,6 ч.л. захар,2 с.л. брашно,1 с.л. бакпулвер,2 ч.л. сол,1/2 ч.ч. олио,4 яйца (отделени от жълтък и белтък),
6 ч.ч. пресято брашно,1-2 ч.ч. натрошено сирене,бучки масло за отгоре,сусам за поръсване.
Може да ги направите на половина,а тестото да приготвите в хлебопекарната на програма тесто.
Приготвяне:В купа се смесват млякото,захарта + 2-те с.л. брашно,маята,оставя се за 10 мин.Добавя се бакпулвера,солта,олиото,белтъците и брашното.Меси се около 10 мин.,докато спре да лепне (Ако се меси в хлебопекарната,първо се слага млякото,захарта+2-те лъжици брашно+маята и се оставят така 10 мин без да се включва.После се прибавят бакпулвера,солта,олиото,белтъците и брашното.Включва се на програма тесто за 10 мин и се изключва,оставя се вътре да втаса за 1 час на топло.)Оставя се покрито за 1 час.Разделя се на две части.Всяка се разточва на правоъгълник с дебелина около 0,5-1 см. и после на триъгълници,слага се сирене и се навива,нареждат се на хартия за печене,намазват се с разбити жълтъци с малко вода.Порсват се със сусам,слагат се бучки масло,втасват.
Пекат се на 190-200*С в предварително загрята фурна за около 15-20 мин. или до златисто.Може да ги покриете след изпичане,за да са меки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар