Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

четвъртък, 17 май 2018 г.

Бързи и вкусни чушки със заливка на фурна



Продукти:

чушки - около 800 г печени
сирене - около 250 - 300 г
яйца - 5 бр.
прясно мляко - 100 мл
олио - или кр. масло
черен пипер
брашно за овалване на чушките
кашкавал - 50 - 100 г
магданоз - за поръсване


Начин на приготвяне:

В тавичка се слага малко олио и се нареждат половината чушки, предварително потопени в брашно.
Отгоре се натрошава сиренето и се полива с 2 от яйцата, леко разбити.
Останалите чушки също се потапят в брашно и нареждат върху сиренето.
В купа се разбиват останалите 3 яйца, прибавя се млякото, малко олио, черен пипер и ако има нужда - от сол.
Чушките се заливат със сместа и се пече на 200-220 градуса около 30 минути, настъргва се кашкавал и се запича 5 минути.
Поръсва се с магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар