Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

сряда, 13 юни 2018 г.

Домашно овче кисело мляко




Продукти: за 2 компотени буркана или тези с винтови капачки:

овче мляко- около 1,600 мл.
кисело мляко - 4 с.л.,с висок % масленост (Добротица 3,6%)

*Получава се и с Боженци 4%.


Приготвяне:

Млякото се загрява до 44-45*С или проверяване с малкия пръст,не трябва да ви пари и не трябва да е студено,а приятно топло.Ако след 8-та секунда ви пари,го изчакайте да се охлади малко.После в сухи буркани се слага кисело мляко,на 1 буркан-2 супени лъжици,слага се малко от прясното мляко и се разбива добре,долива се до резката на буркана и се слагат капачки,преди да се сложат капачки,слагам домакинска хартия за да няма капчици вода.Завиват се във вълнен елек или одеало.Може и във хладилна чанта или във фурната ,микровълновата,но изключени.
След около 3-4 часа,се отвиват да се поохладят малко и се прибират в хладилниик да се стегнат.На вкус е като сметана,чудесно.







***








Няма коментари:

Публикуване на коментар