Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

вторник, 5 април 2022 г.

Пица от бързонабухващо тесто с мариновани гъби



Тесто
брашно-315 гр.
прясна мая-5-6 гр.
захар-2 големи щипки
вода и прясно мляко-180-185 мл. /50:50/
сол-1 щипка
олио-1-2 с.л.

Гарниране
бекон -около 100-150 гр,слайс
мариновани гъби-4-5 бр.
маслини-3-4 бр.,без костилки
кашкавал-200 гр.
доматено пюре-около 4-5 с.л.
чубрица
черен пипер


Чеснов сос
чесън-1 скилидка, настъргана
кисело мляко-3-4 с.л., с връх
копър-1 ч.л., сушен
сол на вкус

За тестото,водата и млякото се затоплят до приятно топло.Прибавя се захарта,маята,солта,олиото.Постепенно се добавя брашното и се замесва меко и нелепнещо тесто.Поставя се в съд намазан с олио и се оставя във фурната на 30 градуса да втаса за около 25-30 минути.После се разделя на 2 части /за две малки пици/ и се разстилат в намазнени тавички.Гарнира се,като се намазват с доматено пюре разредено с 1-2 с.л. вода,настърган кашкавал,слага се бекон,нарязани гъби на тънко,кашкавал,маслини,чубрица и черен пипер.Полива се с чаена лъжичка олио,на всяка пица.Пече в загрята фурна на 240 градуса за 15-20 минути.За соса, всичко се разбърква и слага сол на вкус.




Няма коментари:

Публикуване на коментар