Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

понеделник, 11 ноември 2019 г.

Кокосова торта с кондензирано мляко




Продукти:

Блат
яйца- 4 броя
брашно-3/4 ч.ч.
захар-3/4 ч.ч.
бакпулвер- 1 пакетче
олио- 2 с.л.
ванилия- 1 прахче

Крем
кондензирано мляко-1 консерва /400 гр./
кокосови стърготини- 100 гр.
краве масло- 250 гр.

Още
прясно мляко- около 1-1,5 ч.ч.
сладкарска сметана- 200 мл.
кокосови стърготини-40-50 гр,за поръсване
бял шоколад-около 50 гр.,за поръсване



Приготвяне:

За блата, яйцата и захарта се разбиват.Прибавя се пресятото брашно и бакпулвера.Разбърква се ,добавя се ванилията.Изсипва се във форма за торта с хартия за печене.Пече се в предварително загрята фурна на 180*С около половин час или до суха клечка.Готовият блат се оставя да се охлади леко,после се разрязва на два или три блата.
За крема,в купа се разбиват кондензираното мляко и размекнатото масло,после се прибавят кокосовите стърготини и се разбърква добре.
Сглобяване,първо блат,сиропира се с прясното мляко обилно,после крем,блат,прясно мляко,крем,блат и т.н.,като се завършва с крем.
Сладкарската сметана се разбива и цялата торта се измазва,правят се розички с шприц.Украсява се с настърган бял шоколад,а страните с кокосовите стърготини.Прибира се в хладилник за няколко часа.



Няма коментари:

Публикуване на коментар