Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

понеделник, 13 септември 2021 г.

Талиатели Карбонара

 



Продукти:

талиатели - 2-3 гнезда

около 50 грама бекон или шунка, нарязан на тънки ленти

2 с.л. олио или масло

1 малка глава лук

около 100 мл. готварска сметана

1 жълтък

1/4 ч.л. черен пипер

50-60 грама настърган пармезан 

пармезан за поръсване 


Приготвяне:

Пастата се сварява в подсолена вода.

За соса, лукът се нарязва на ситно и се пържи заедно с бетона и щипка сол на вкус.

После се прибавя предварително смесените - сметана, жълтък, черен пипер и пармезан.

Прибавя се пастата, разбърква се около 1 минута и се сервира поръсена с пармезан. 







Няма коментари:

Публикуване на коментар