Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

петък, 29 април 2022 г.

Турска пица с кайма и зеленчуци (Лахмаджун)

 




Продукти за 4 малки пици:

За тестото:
120 мл. леко топла вода
2 с.л. олио 
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
220 гр. бяло брашно 
1 ч.л. суха мая


Още:

Около 150 гр. телешка кайма
1/2 бр. зелена чушка
1/2 бр. червена чушка
1/2 бр. червен домат
1 малка глава лук
1 с.л. нарязан магданоз
1 с.л. доматено пюре по желание 
1/2 с.л. чили по желание
2/3 с.л. олио
2-3 скилидки чесън
1/4 ч.л. черен пипер (прясно смлян)
2-3 с.л. вода или повече при необходимост
сол на вкус




Приготвяне:


Продуктите за тестото се слагат в съда на пекарната в същата последователност в която са изброени. 
Включва се на програма тесто-1.30 ч.,след като прикачи се разделя на 4 топки.
Разточват се тънко 5-6  мм. ( за по удобно може върху хартия за печене)  и се намазват с 1-2 с.л. от сместа с каймата.
 За сместа с каймата: В кухненски робот се смилат лука,чушките,чесъна,магданоза, обеления домат. В купа се слага каймата,прибавя се зеленчуковата смес,доматеното пюре,чилито, сол и черен пипер.Омесва се и се прибавят олиото и малко вода ,докато стане смес която да се разнася добре върху тесто ( по течна). Омесва се добре и се оставя да се овкуси около 10-15 минути ,докато се загрява фурната. 
Пекат се на 220*С около 8-10 минути,на хартията за печене директно на дъното на фурната.
Гарнитурата е по избор: червени домати,зелена салата , резени лимон, сок от нар, нарязан магданоз и др. 
Сервира се с айрян със сол, добре разбит на пяна и изстуден. 































Няма коментари:

Публикуване на коментар