Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

четвъртък, 28 април 2022 г.

Хрупкави соленки с мас и сирене




Продукти:

100 гр. св. мас
80 гр. краве сирене
80 гр. кисело мляко 
1 ч.л. бакпулвер 
1/2 ч.л. сол
1 яйце,разбито ( отделя се 1 с.л. от него за намазване отгоре преди печене )
250 гр. пшенично брашно + 1- 2 с.л. за доизмесване
маково семе и морска сол за поръсване 


Приготвяне:

В купа се слага яйцето,св. мас, млякото с бакпулвера, солта, натрошеното сирене. Разбърква се и се прибавя брашното ,точно толкова повече НЕ се прибавя , доизмесва се и се оформя на топка. Разточва се на набрашнен плот, дебелина около 1 см. Не повече, формата е по избор- лентички,триъгълни,кръгли. Нареждат се в тава с хартия за печене и се намазват с помощта на четка с отделеното разбито яйце. Поръсват се с маковото семе и едрата морска сол. Прибират се във фризера както са с тавата за около 5 минути за да стегнат. 
После се пекат в загрята фурна на 190*С около 15-20 минути или до златист цвят.

Съвети:
Ако нямате бакпулвер, може и с домашно приготвен от разбърканите: 1 каф. лъж. натурално нишесте, 1 каф. лъж. сода за хляб и 1/2 каф. лъж. лимонена киселина. 

























 

Няма коментари:

Публикуване на коментар