Продукти:
Пилешко филе около 250 гр
Вода 1,700 л
Сол 1 ч.л.
Картофи 2 бр.
Моркови 2 бр.
Лук 1 гл.
Подправка за пиле 1 ч.л. ,Пикантина
Подправка за пиле 1 с.л. , Маги
Кимион 1/4 ч.л.
Куркума 1/4 ч.л.
Черен пипер 1/4 ч.л., прясно смлян
Черен пипер на зърна 5-6 бр.
Чили 1/4 ч.л.
Магданоз 3 с.л.,прясно нарязан
Девесил 1 ч.л.,сушен
Застройка
Яйца 1 бр.
Кисело мляко 1 1/2 с.л. ,с връх
Брашно 1 с.л. ,равна
Лимонена киселина 1 щипка
Приготвяне:
Водата се слага да заври,прибавя се нарязаното пилешко филе и се оставя около 20 минути или до готовност. След това се изважда и прибавят нарязаните лук,картофи и моркови. Накрая се прибавят сол на вкус и подправките. Месото се накъсва на парченца и прибавя, поръсва се с нарязан магданоз и се отстранява от котлона.
Застройката се приготвя като яйцата,млякото брашното и лимонената киселина се разбиват в касерола. Слага се на котлона и се прибавя от супата, разбърква се непрекъснато. После се връща обратно в тенджерата като се разбърква.
Няма коментари:
Публикуване на коментар