Продукти:
Пилешко филе около 500-600 гр
Лук 1 гл.
Тиквички 2 бр.
Прясно мляко 400 мл.
Брашно 1 с.л.
Царевично нишесте 1 с.л.
Сол 1 ч.л.
Черен пипер 1/4 ч.л
Куркума 1 щипка
Риган 1 щипка
Розмарин 1 малко стръкче
Жълтъци 1 бр.
Олио 3 с.л.
Масло около 50 гр.
Топено сирене 2 бр.,триъгълни
Чесън 2 скилидки
Магданоз за поръсване
Приготвяне:
Пилешкото се нарязва на пържоли и леко се начуква. В дълбок съд с незалепващо покритие се загрява олиото и се запържват от двете страни за около 10 минути, като се посоляват на вкус. След това се изваждат и в същата мазнина се добавя и маслото,когато се загрее се слагат нарязания лук и тиквички на тънки филийки.
Слагат се розмарина и смачкания чесън както е с люспата,натиска се с ножа върху дъската.
Задушават се под капак около 10 минути докато омекнат. Пържолите се добавят към зеленчуците и се разбъркват. Прибавя се смес от разбитите прясно мляко,жълтък,брашното,нишестето ,куркумата,черен пипер,сол,риган. Разбърква се до получаване на гладък сос,трябва леко да се сгъсти.Също се прибавят топените сиренца на парченца да се разтопят. При сервиране се поръсват с нарязан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар