Продукти:
Блат:
2 яйца
4 с.л. захар
4 с.л. брашно
/може 2 с.л. брашно и
2 с.л. цар. нишесте/
1/2 с.л. олио или
кр. масло
щипка сол
ванилия или настъргана
кора от лимон
Сироп:
2 с.л. вода
2 с.л. захар
2 с.л. есенция
по избор
Пълнеж:
какаов крем с лешници
Хармония в кухнята . . . с Яни
Хармония в кухнята . . . с Яни
Pages
▼
Pages - Menu
▼
Pages - Menu
▼
петък, 10 май 2013 г.
Лесен крем "БРЮЛЕ"
Продукти:
8 жълтъка
1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. течна сладкарска сметана
1 ванилена шушулка
За карамелената коричка:
8 с.л. захар
Приготвяне:
Жълтъците се разбиват със захарта много добре.Към тях
се прибавя предварително загрятата сметана,отмества се
от котлона преди да заври.Изсипва се при непрекъснато
бъркане към жълтъчната смес.Прибавя се ванилията.
Изсипва се в купички и се пече в тава на водна баня,като
се налее 2-3 пръста вода.Пекат се около 45-55 мин.
Щом станат готови се изваждат да се охладят леко,поръсва
се отгоре със захар и се запича на горен реотан до караме-
лизиране.Охлаждат се и готово.
8 жълтъка
1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. течна сладкарска сметана
1 ванилена шушулка
За карамелената коричка:
8 с.л. захар
Приготвяне:
Жълтъците се разбиват със захарта много добре.Към тях
се прибавя предварително загрятата сметана,отмества се
от котлона преди да заври.Изсипва се при непрекъснато
бъркане към жълтъчната смес.Прибавя се ванилията.
Изсипва се в купички и се пече в тава на водна баня,като
се налее 2-3 пръста вода.Пекат се около 45-55 мин.
Щом станат готови се изваждат да се охладят леко,поръсва
се отгоре със захар и се запича на горен реотан до караме-
лизиране.Охлаждат се и готово.