Продукти:
Блат:
2 яйца
4 с.л. захар
4 с.л. брашно
/може 2 с.л. брашно и
2 с.л. цар. нишесте/
1/2 с.л. олио или
кр. масло
щипка сол
ванилия или настъргана
кора от лимон
Сироп:
2 с.л. вода
2 с.л. захар
2 с.л. есенция
по избор
Пълнеж:
какаов крем с лешници
Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
петък, 10 май 2013 г.
Лесен крем "БРЮЛЕ"
Продукти:
8 жълтъка
1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. течна сладкарска сметана
1 ванилена шушулка
За карамелената коричка:
8 с.л. захар
Приготвяне:
Жълтъците се разбиват със захарта много добре.Към тях
се прибавя предварително загрятата сметана,отмества се
от котлона преди да заври.Изсипва се при непрекъснато
бъркане към жълтъчната смес.Прибавя се ванилията.
Изсипва се в купички и се пече в тава на водна баня,като
се налее 2-3 пръста вода.Пекат се около 45-55 мин.
Щом станат готови се изваждат да се охладят леко,поръсва
се отгоре със захар и се запича на горен реотан до караме-
лизиране.Охлаждат се и готово.
8 жълтъка
1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. течна сладкарска сметана
1 ванилена шушулка
За карамелената коричка:
8 с.л. захар
Приготвяне:
Жълтъците се разбиват със захарта много добре.Към тях
се прибавя предварително загрятата сметана,отмества се
от котлона преди да заври.Изсипва се при непрекъснато
бъркане към жълтъчната смес.Прибавя се ванилията.
Изсипва се в купички и се пече в тава на водна баня,като
се налее 2-3 пръста вода.Пекат се около 45-55 мин.
Щом станат готови се изваждат да се охладят леко,поръсва
се отгоре със захар и се запича на горен реотан до караме-
лизиране.Охлаждат се и готово.
Абонамент за:
Публикации (Atom)
Popular Receipes
-
Трънка ( Prunus spinosa ) и Шипка ( Rosa canina ) Трънка Бодлив, силно разклонен храст с тъмносива кора. Листа...
-
Продукти: 1 пакет бисквити Житен дар 1 опаковка крем на Dr. Oetker без варене - ванилия 300 гр прясно мляко за кремът и още мал...