Продукти :
300-350 гр. брашно 1/2 ч.л. сол 1/2 ч.л. захар 1/2 кубче мая
Пълнеж : 100 гр. кашкавал
Заливка : 1 яйце 1 с.л. вода 100 гр. сирене /натрошено/ 1/2 ч.ч. св. мас /кр. масло,олио/
Приготвяне :
От брашното,солта,захарта,маята и хладка вода се замесва тесто.Оставя се да втаса.Оформят се малки топчета,които се оставят в съд с мазнина /св. мас/.След като втасат се подреждат в намазнена тава,във всяко топче се слага парче кашкавал.След това се прави заливката,разби- тото яйце,водата,сиренето и мазнината се разбъркват и се излива върху подредените топчета. Оставят се да втаса и се пече в предварително загрята фурна.