Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

петък, 28 юни 2013 г.

Милинки - 2

Продукти :

300-350 гр. брашно

1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
1/2 кубче мая

Пълнеж :

100 гр. кашкавал

Заливка :

1 яйце
1 с.л. вода
100 гр. сирене
/натрошено/
1/2 ч.ч. св. мас
/кр. масло,олио/



Приготвяне :


От брашното,солта,захарта,маята и хладка вода се замесва тесто.Оставя се да втаса.Оформят се малки топчета,които се оставят в съд с мазнина /св. мас/.След като втасат се подреждат в намазнена тава,във всяко топче се слага парче кашкавал.След това се прави заливката,разби-

тото яйце,водата,сиренето и мазнината се разбъркват и се излива върху подредените топчета.
Оставят се да втаса и се пече в предварително загрята фурна.