Продукти: 1 кг. тиквички 2 пакетчета крема сирене или сирене Дунавия 1/2 пакетче майонеза 2 скилидки чесън копър, магданоз, сминдух черен пипер, сол на вкус, олио за пържене
Тиквичките се измиват и се нарязват на филийки по цялата им дължина. Потапят се в брашно и се пържат в олиото. Хубаво е изпържените тиквички да оставите върху домакинска хартия, така излишната мазнина от пърженето ще попие. От останалите продукти, крема сиренето, майонезата и подправките се приготвя еднородна смес. С така приготвения пастет се маже всяка тиквичка и се навива на руло. Тиквените рулца се нареждат в чиния и се оставят в хладилник да се охладят за няколко часа. Пробвала съм да добавя в плънката и накълцана шунка и кашкавал, става също хубаво, всичко е въпрос на фантазия. От "Как готви една маруля"