Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

вторник, 17 декември 2013 г.

Ромова бомба

Продукти: 

основа: 
200 гр чаени бисквити
150 гр разтопено масло

крем:
пакетче желатин
100 гр нарязан на едро шоколад
50 гр бишкоти или бисквити
4 яйца
150 гр пудра захар
100 мл ром
2 ванилии
500 мл сметана
100 гр стафиди киснати в ром

Бисквитите се смилат и се смесват с маслото на тесто. Разстилат се във форма и се охлажда.


За крема:
Желатинът се залива със студена вода - 3 с.л. вода. Шоколадът се нарязва на парченца, заедно с бишкотите. Яйцата, захарта, ванилията и ромът се разбиват и се загряват на водна баня, докато се получи гъста пяна, при непрекъснато бъркане. Желатинът се добавя към горещата смес, бърка се до охлаждането й. Когато кремът започне да се желира, разбитата сметана се добавя към него заедно с шоколада и стафидите. 
Кремът се изсипва в овална купа, облепена с домакинско фолио. Овалната купа, трябва да е с размера на тавата, в която е охладен блата.Охлажда се за около 2 часа, докато стегне и се обръща върху бишкотения блат.



От "Как готви една маруля"