Бисквитите се смилат и се смесват с маслото на тесто. Разстилат се във форма и се охлажда. За крема: Желатинът се залива със студена вода - 3 с.л. вода. Шоколадът се нарязва на парченца, заедно с бишкотите. Яйцата, захарта, ванилията и ромът се разбиват и се загряват на водна баня, докато се получи гъста пяна, при непрекъснато бъркане. Желатинът се добавя към горещата смес, бърка се до охлаждането й. Когато кремът започне да се желира, разбитата сметана се добавя към него заедно с шоколада и стафидите. Кремът се изсипва в овална купа, облепена с домакинско фолио. Овалната купа, трябва да е с размера на тавата, в която е охладен блата.Охлажда се за около 2 часа, докато стегне и се обръща върху бишкотения блат. От "Как готви една маруля"