Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

петък, 10 януари 2014 г.

Кюфтета от магданоз

Продукти:

1 яйце
2 с л кис.мляко с 1 каф. л. сода за хляб
3 връзки магданоз
2 малки сварени картофа
100-150 гр настъргано сирене

галета за паниране 
олио за пържене
2 яйца за паниране

Приготвяне:


Магданоза се нарязва на ситно и се разбърква с останалите продукти до получаване на хомогенна смес.
Ако не е стегнато като за кюфтета - се прибавят 1-2 лъж. брашно. 
Правят се топчета колкото орех, овалват се последователно в: яйце, галета, яйце пак галета.
Оставят се в хладилник за 15 мин. да стегнат. 
Пържат се в много олио или фритюрник   до златисто. 
Сервират се със зелена салата или други пресни зеленчуци.


източник:тук