Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

петък, 10 януари 2014 г.

Сладкиш с какао и кокос

Продукти :

За кексовата смес : 

230 гр. брашно 
160 гр. захар 
4 яйца 
35 гр. какао 
80 гр. краве масло 
50 мл. прясно мляко 
1 бакпулвер 

За пълнежа : 

130 гр. захар 
130 гр. кокосови стърготини 
150 мл. течна сладкарска сметана 
2 ч.л. нишесте 


Приготвяне:


Омекналото на стайна температура краве масло разбийте със захарта . Разделете жълтъци от белтъци . Към разбитото масло добавете един по един жълтъците като разбивате с миксер . Смесете брашното , бакпулвера и какаото . Добавяйте го  на порции . Налейте прясното мляко . Разбийте белтъците за 3-4 мин до побеляване . Добавете ги към сместа . 

Кокосовите стърготини , сметаната , захарта и нишестето объркайте на каша .
В тава (24 см. ) с откопчаващ се ринг застелете намокрена и изстискана от водата хартия за печене . Изсипете половината от кексовата смес . Отгоре разстелете кокосовата плънка . Изсипете останалата част от кексовата смес . Изпечете сладкиша на 170 гр. за около 30 мин. 
Оставете го да се охлади напълно и поръсете с пудра захар .

от:"С нож и вилица в ръка"