Продукти :
За кексовата смес :
230 гр. брашно
160 гр. захар
4 яйца
35 гр. какао
80 гр. краве масло
50 мл. прясно мляко
1 бакпулвер
За пълнежа :
130 гр. захар
130 гр. кокосови стърготини
150 мл. течна сладкарска сметана
2 ч.л. нишесте
Приготвяне:
Омекналото на стайна температура краве масло разбийте със захарта . Разделете жълтъци от белтъци . Към разбитото масло добавете един по един жълтъците като разбивате с миксер . Смесете брашното , бакпулвера и какаото . Добавяйте го на порции . Налейте прясното мляко . Разбийте белтъците за 3-4 мин до побеляване . Добавете ги към сместа .
Кокосовите стърготини , сметаната , захарта и нишестето объркайте на каша .
В тава (24 см. ) с откопчаващ се ринг застелете намокрена и изстискана от водата хартия за печене . Изсипете половината от кексовата смес . Отгоре разстелете кокосовата плънка . Изсипете останалата част от кексовата смес . Изпечете сладкиша на 170 гр. за около 30 мин.
Оставете го да се охлади напълно и поръсете с пудра захар .
от:"С нож и вилица в ръка"