Продукти:
4 ч.ч. бяло брашно
1 пакет суха мая
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 ч.ч. прясно мляко
125 г краве масло
3 жълтъка
Приготвяне:
Подготвяме тава с хартия за печене.
В голяма купа пресяваме брашното, добавяме маята, захарта и солта. Поставяме ги в кухненски робот и размесваме добре.
Междувременно в касерола загряваме леко млякото и маслото, оставяме на страна леко да изстине, /не много/, разбиваме жълтъците и ги добавяме към млякото и маслото.
На ниска степен започваме да смесваме млечната смес към брашното. Увеличете скороста на разбъркване и месете около 5-10 минути, тестото става маслено и гладко.
Изваждаме тестото на плота и оформяме на хубава топка, оставяме да втаса в леко намаслена купа, покриваме и оставяме да втаса за 45-50 минути.
След като е втасало тестото разделяме на 15-16 равни топки и подреждаме в тавичка. Покриваме и оставяме още за 20 минути да втасат.
Печем 30 минути, докато се зачервят и се отделят от стените на тавата.
*ако не разполагате с робот всички процедури могат да се направят и на ръка
*тестото е много маслено и няма нужда да се добавя брашно, но ако ви се получи лепкаво намаслете ръцете си за да можете да работите с него, а не брашно за да не стане жилаво.
източник:тук