Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

събота, 11 януари 2014 г.

Домашни хлебчета

 Продукти:
      

    4 ч.ч. бяло брашно
    1 пакет суха мая
    1 с.л. захар
    1 ч.л. сол
    1 ч.ч. прясно мляко
    125 г краве масло
    3 жълтъка


Приготвяне:


    Подготвяме тава с хартия за печене.

    В голяма купа пресяваме брашното, добавяме маята, захарта и солта. Поставяме ги в кухненски робот и размесваме добре.
    Междувременно в касерола загряваме леко млякото и маслото, оставяме на страна леко да изстине, /не много/, разбиваме жълтъците и ги добавяме към млякото и маслото.
    На ниска степен започваме да смесваме млечната смес към брашното. Увеличете скороста на разбъркване и месете около 5-10 минути, тестото става маслено и гладко.
    Изваждаме тестото на плота и оформяме на хубава топка, оставяме да втаса в леко намаслена купа, покриваме и оставяме да втаса за 45-50 минути.
    След като е втасало тестото разделяме на 15-16 равни топки и подреждаме в тавичка. Покриваме и оставяме още за 20 минути да втасат.
    Печем 30 минути, докато се зачервят и се отделят от стените на тавата.
    *ако не разполагате с робот всички процедури могат да се направят и на ръка
    *тестото е много маслено и няма нужда да се добавя брашно, но ако ви се получи лепкаво намаслете ръцете си за да можете да работите с него, а не брашно за да не стане жилаво.

източник:тук