Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

понеделник, 27 януари 2014 г.

Сладкиш с кокосов крем и шоколадова глазура

от - тук
Продукти:                                                     

За блата:
  • 4 яйца

  • 12 суп. лъж. захар
  • 1 каф. чаша олио
  • 1 каф. чаша прясно мляко
  • 12 суп лъж. брашно
  • 1 бакпулвер
  • 2 суп лъж. какао
  • 1 суп лъж. мляко
За крема:
  • 1/2 л. мляко
  • 3 суп лъж. брашно
  • 100гр. коксови стърготини
  • 10 лъж. захар 




Шоколадова глазура:



  • 100 гр. шоколад
  • 80гр кр. масло
  • 2 суп лъж. мляко


Приготвяне:

  1. Всички съставки за тестото (без какаото и 1 лъж. мляко) се смесват и се разделя на две.
  2. В едното тесто се добавя какаото разтворено в млякото. 
  3. Тъмното тесто се слага във намаслена форма за печене и се запича за малко( около 10 мин).
  4. Слага се млякото и другите съставки за крема на котлон и се вари при непрекъснато бъркане до сгъстяване.
  5. Изважда се леко запечения блат залива се със кокосовия крем а върху него другата половина от тестото.
  6. Пече се на 170 градуса до златисто.
  7. Съставките за глазурата се разтопяват и се залива сладкиша
  8. Реже се напълно изстинал.



тук