Pages
▼
Pages - Menu
▼
Pages - Menu
▼
Сладкиш с кокосов крем и шоколадова глазура
За блата:
- 4 яйца
- 12 суп. лъж. захар
- 1 каф. чаша олио
- 1 каф. чаша прясно мляко
- 12 суп лъж. брашно
- 1 бакпулвер
- 2 суп лъж. какао
- 1 суп лъж. мляко
- 1/2 л. мляко
- 3 суп лъж. брашно
- 100гр. коксови стърготини
- 10 лъж. захар
- 100 гр. шоколад
- 80гр кр. масло
- 2 суп лъж. мляко
Приготвяне:
- Всички съставки за тестото (без какаото и 1 лъж. мляко) се смесват и се разделя на две.
- В едното тесто се добавя какаото разтворено в млякото.
- Тъмното тесто се слага във намаслена форма за печене и се запича за малко( около 10 мин).
- Слага се млякото и другите съставки за крема на котлон и се вари при непрекъснато бъркане до сгъстяване.
- Изважда се леко запечения блат залива се със кокосовия крем а върху него другата половина от тестото.
- Пече се на 170 градуса до златисто.
- Съставките за глазурата се разтопяват и се залива сладкиша
- Реже се напълно изстинал.
тук