|
Яйцата се разбиват и в тях постепенно се сипва захарта, като се разбива 5-8 минути, докато се получи кремообразна смес. |
| Постепенно се добавят пресятото брашно и нишестето, като продължава да се разбива. Щом яйцата поемат брашното, се налива разтопеното масло. |
| Сместа се разпределя в намазнена и намаслена тава (23 см). Пече се около 25 минути в предварително загрята на 150-160 градуса фурна. След това готовият блат се оставя да се охлади добре и се разрязва на три по-тънки блата. |
| Сметаната за крема се разбива на сняг, като към края се добавят последователно пудрата захар, ванилията и маскарпонето, без да спира да се разбива. Трябва да се получи хомогенна смес. |
| Върху решетка се поставя първият блат и се напоява със смесените топло кафе и ликьор. Отгоре с помощта на шпатула се нанася от крема и се поръсва с настърган натурален шоколад. |
| Поставят се другите два блата, като върху всеки се нанасят в същата последователност кафето с ликьор, крем и настърган шоколад. Преди консумация тортата трябва да стегне поне за 2 часа в хладилник. |