Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

неделя, 26 януари 2014 г.

Торта "Дулсе е Лече"



снимка - тук
Продукти:
Блат:

3 яйца
1 ч.ч. захар                                                                                    
11/2ч.ч. смлени орехи
1 с.л. галета
1 ванилия                                                                                         

Крем:

1 консерва Дулсе де лече
1 ч.ч. сладкарска  сметана
1 ванилия

Глазура:

1 ч.ч. течна  сметана
200г натурален шоколад



Приготвяне:
  1. За блата разбийте жълтъците с половината  захар.
  2. Отделно разбийте на сняг белтъците. 
  3. Като се втвърдят постепенно добавете останалата захар като продължавате да разбивате докато се получат меки връхчета. 
  4. Смесете орехите с ванилията и галетата. 
  5. Започнете да прибавяте към жълтъците от орехите и от избитите белтъци като ги редувате. Изсипете тестото в тортена форма,покрита с хартия за печене.
  6. Изпечете блата в предварително загрята на 180* фурна.
  7. За крема разбийте с миксер карамелизираното мляко и го смесете добре с предварително разбитата на сняг сметана и ванилията.
  8. За глазурата кипнете сметаната,дръпнете я от огъня и сипете в нея начупения на парченца шоколад. Бъркайте докато получите гладък крем.
  9. Сглобете тортата като върху блата нанесете крема с Дулсе де лече. 
  10. Поставете тортата в хладилника за да се охлади добре крема.
  11. След това го загладете добре и залейте с глазурата докато е още леко топла. 
  12. Гарнирайте тортата със захаросаните ядки.