Блат:
3 яйца
1 ч.ч. захар
11/2ч.ч. смлени орехи
1 с.л. галета
1 ванилия
Крем:
1 консерва Дулсе де лече
1 ч.ч. сладкарска сметана
1 ванилия
Глазура:
1 ч.ч. течна сметана
200г натурален шоколад
Приготвяне:
3 яйца
1 ч.ч. захар
11/2ч.ч. смлени орехи
1 с.л. галета
1 ванилия
Крем:
1 консерва Дулсе де лече
1 ч.ч. сладкарска сметана
1 ванилия
Глазура:
1 ч.ч. течна сметана
200г натурален шоколад
Приготвяне:
- За блата разбийте жълтъците с половината захар.
- Отделно разбийте на сняг белтъците.
- Като се втвърдят постепенно добавете останалата захар като продължавате да разбивате докато се получат меки връхчета.
- Смесете орехите с ванилията и галетата.
- Започнете да прибавяте към жълтъците от орехите и от избитите белтъци като ги редувате. Изсипете тестото в тортена форма,покрита с хартия за печене.
- Изпечете блата в предварително загрята на 180* фурна.
- За крема разбийте с миксер карамелизираното мляко и го смесете добре с предварително разбитата на сняг сметана и ванилията.
- За глазурата кипнете сметаната,дръпнете я от огъня и сипете в нея начупения на парченца шоколад. Бъркайте докато получите гладък крем.
- Сглобете тортата като върху блата нанесете крема с Дулсе де лече.
- Поставете тортата в хладилника за да се охлади добре крема.
- След това го загладете добре и залейте с глазурата докато е още леко топла.
- Гарнирайте тортата със захаросаните ядки.