Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

петък, 28 февруари 2014 г.

Бразилски хлебчета с кашкавал

Бразилски хлебчета с кашкавал
Рецептата за тези  топящи се  хлебчета попаднах в блога на Zorica , много благодаря за вкусната рецепта!:) Спазих точните пропорции и станаха перфектни:)

Продукти:

  • 1 яйце
  • 85 мл. зехтин (или 1 к.ч. непълна)
  • 165 мл. прясно мляко
  • 170 гр. брашно
  • 65 гр. Моцарела или настъргано сирене Чедър
  • 1/2 ч.л. сол

В моя случай замених:
- зехтина с олио
- пр. мляко с айрян
- Моцарелата с кашкавал


Приготвяне:

  1. Всичко се блендира или пасира,добавят се сирената.
  2. Трябва да се получи малко по гъсто от боза.
  3. Изсипва се в  намаслени форми за мъфини и се пече в предварително загрята фурна за около  15-20 мин.,докато станат леко златисти.
  4. Готовността  може да се провери с клечка,ако излезе суха значи са готови.

Хайвер от грис с домашна майонеза




Продукти:


  • 1 ч.ч. грис
  • 3 ч.ч. вода
  • сол на вкус
  • 1/2 гл. лук и 
  • 3 скилид. чесън-рендосани
  • на ситно
  • сока и  кората от 1/2 лимон
  • майонеза


Приготвяне:


  1. Водата и солта завират и се сваля от котлона ,в нея се изсипва гриса и се бърка с дървена лъжица.
  2. Връща се на котлона и се бърка непрекъснато,да не стане на бучки,докато се сгъсти /2-3 мин./.
  3. Оставя се да изстине добре.
  4. В охладения грис се добавят майонезата,лука,чесъна,кората и сока от лимон и се разбърква добре.