Pages
▼
Pages - Menu
▼
Pages - Menu
▼
Кростата с домати и моцарела
Продукти:
- 3 големи домата
- 250г брашно
- 25г краве масло
- 1 голяма моцарела
- малко босилек, риган
- олио
- сол
- пипер
Приготвяне:
- От брашното, топлото масло, солта и малко вода омесваме меко тесто.
- Разточваме на кръг с диаметър 30см и го слагаме по дъното и стените( на около 2см) на намаслена тавичка . Правим дупки с вилица на места.
- Слагаме лист пергамент върху тестото и сипваме зрял боб до ръба на тавата.
- Печем в загрята фурна на 200С около 12-15 мин.
- Вадим от фурната и махаме хартията и боба.
- В кръг нареждаме резените домати и моцарелата като редуваме в кръг.
- Наръсваме с босилек, риган, сол и пипер. Отгоре поливаме леко с зехтин.
- Слагаме отново във фурната на 200С за около 15 мин.
Източник и снимка: Poco tempo tante idee
Няма коментари:
Публикуване на коментар