Pages
▼
Pages - Menu
▼
Pages - Menu
▼
Спанак със заливка в гювечета
Продукти:
за 3 порции
- 1 кг. спанак
- 2 гл. лук
- 200 гр. кр. сирене
- 3 яйца
- 1/2 коф. кисело мляко
- подправки на вкус
- 50 гр. кашкавал
- домати от консерва
Приготвяне:
Лука се почиства и нарязва на ситно.Задушава се до омекване.След ,което се прибавя и спанака,накъсан на едро.
Сваля се от котлона.
Прибавя се натрошеното сирене,подправки/босилек,джоджен,
черен пипер/.
Разбърква се.
Разделя се на три равни части,които се слагат във всяко гювече.
Отгоре се слага 1-2 с.л. от домата.
Прави се заливка ,като яйцата се разбиват с киселото мляко и се прибавя настърган кашкавал.
Заливат се със заливката и се слагат в студена фурна,която се
включва на 200*С и се пекат ,докато станат златисти или около 20-25 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар