Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

неделя, 9 март 2014 г.

Спанак със заливка в гювечета



Продукти:
за 3 порции


  • 1 кг. спанак
  • 2  гл. лук
  • 200 гр. кр. сирене
  • 3 яйца 
  • 1/2 коф. кисело мляко
  • подправки на вкус
  • 50 гр. кашкавал
  • домати от консерва



Приготвяне:



Лука се почиства и нарязва на ситно.Задушава се до омекване.След ,което се прибавя и спанака,накъсан на едро.
Сваля се от котлона.





Прибавя се натрошеното сирене,подправки/босилек,джоджен,
черен пипер/.








Разбърква се.









 Разделя се на три равни части,които се слагат във всяко гювече.
Отгоре се слага 1-2 с.л. от домата.


Прави се заливка ,като яйцата се разбиват с киселото мляко и се прибавя настърган кашкавал.








Заливат се със заливката и се слагат в студена фурна,която се 
включва на 200*С и се пекат ,докато станат златисти или около 20-25 минути.














Няма коментари:

Публикуване на коментар