Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

понеделник, 21 април 2014 г.

Козунак на конци

/за по- големи снимки кликнете върху тях/


Продукти:

  1. ~ 15-16 ч.ч. брашно (1,500 кг.)
  2. 8 яйца
  3. 2 ч.ч. захар (0,500 гр.)
  4. 2 ч.ч. прясно мляко (0,500 мл.)
  5. 1 ч.ч. св. мас
  6. 1 к.ч. натрошени орехи (0,050 гр.)
  7. 20 гр. ванилия
  8. кората на 1 лимон
  9. 1/2 куб. мая


Добив:  ~ 3,700 kg.







Приготвяне:



Яйцата,захарта и млякото се разбиват на огъня,докато се затоплят добре.



Изсипват се в съда за месене.Прибавят се настърганата лимонова кора,ванилиите,маята.





Разбива се добре и се омесва ,като се поема по малко от брашното


                                                          ,докато се използва всичкото.




Прибавят се орехите,


 св. мас и се омесва добре.





Оставя се да втаса,докато удвои обема си.

                                                                                                                                                                 

  От втасалото тесто се оплитат козуначени плитки,които се поставят в съд,намазват се с разбит жълтък и се оставят да втасат отново.



















Козуначени кифлички с шоколад




След ,като втасат се пекат в предварително загрята фурна.
Още горещи се наръсват с вода и веднага с кр. захар ,за да полепне.







Няма коментари:

Публикуване на коментар