Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

вторник, 17 юни 2014 г.

Бисквити "Шоколадови топчета" или Фалшиви трюфели




Продукти:

300 гр. брашно
100 гр. пудра захар
150 гр. краве масло - на стайна t*
90 гр. смлени орехи-по желание
1 яйце
100 гр. шоколад
2-3 ванилии
какао за поръсване

Приготвяне:

  1. Брашното,захарта,орехите,ванилията се пресяват,правят се във вид на кладенче.
  2. Прибавят се маслото,яйцето.Замесва се тесто,от начало изглежда ронливо,но при месенето се събира.От него се оформят топчета с големината на лешник ,които се редят в леко намаслена тавичка.Пекат се в предварително загрята фурна до бледо жълт цвят.
  3. След като се изпекат се оставят да се охладят.През това време се приготвя глазурата:
  4. В подходящ съд се начупва шоколада и се слага на водна баня ,да се разтопи.След това се прибавят  2-3 олио за блясък и се разбърква внимателно.
  5. Всяка бисквита се потапя до половината и така всичките.Поръсват се с какао по желание.


*От половината тесто може да направите тарталети.



Няма коментари:

Публикуване на коментар