*Натиснете снимката за по-голям размер
Продукти:
- 1 и 1/2 ч.ч. пресято брашно и допълнително в чиния
- сол
- вода
- 1 каф.л. суха мая /не е задължителна/
- кимион на зърна
- олио
- краве масло за намазване
Приготвяне:
Замесва се меко тесто от брашно,сол /мая/ и вода.
Разделя се на топчета и се оставя за 20-25 мин. да се отпусне.
След това с ръце или с точилка се разточва,от едната страна се намазва с олио с помощта на четка,после се "топва" в брашното да полепне.
Нагъва се на хармоника и след това на охлюв,който се топи в кимиона и отново се разточва много тънко.
Следва изпичането,то става по няколко начина: на тиган,на фурна,на скара,на сач и оригиналното е Тандур
Тандур
е цилиндрична глинена фурна, използвана за печене и приготвяне на храна. Тандурът се използва за готвене в Азербайджан, Индия, Турция, Иран,Армения, Грузия, Пакистан, Узбекистан, Афганистан, на Балканите, в Близкия Изток и Централна Азия, а също и в Бирма и Бангладеш.
от Уикипедия
След,като се изпече се намазва с краве масло и се смачква от всички страни.
Идеята за вкусните питки е от: тук
Няма коментари:
Публикуване на коментар