Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

петък, 11 юли 2014 г.

Спагети с доматен сос и пармезан


Необходими продукти:

За соса:

  • 5-6 домата
  • 4-5 скилидки чесън
  • 1 ч.л. захар, сол, зехтин, черен пипер, джоджен
  • Спагети според броя порции
  • пармезан за поръсване /кашкавал/

Начин на приготвяне:Спагетите се сваряват според указанията на опаковката в подсолена вода.
Когато са готови се отцеждат хубаво и се сипват в чинии за сервиране.
Соса:
Доматите се обелват и нарязват наситно.
Чесънът се бели, нарязва на едро и запържва до златисто в зехтина.
Добавят се доматите и подправките.
 Вари се на слаб огън, докато водата изври.
 Когато стигне желаната от вас гъстота, сосът се сваля от огъня и се пасира до гладка смес.
Сосът се разпределя върху спагетите.
Отгоре се поръсва с пармезан или кашкавал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар