Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

сряда, 9 юли 2014 г.

Панирани печени пилешки бутчета

Продукти:


  • 6 пилешки бутчета
  • 75 г брашно
  • 1 ч.л. шарена сол
  • 2 ч. л. червен пипер
  • 90 г корнфлейкс натурален
  • 20 мл. вода
  • 50 мл. кисело мляко
  • зехтин



Начин на приготвяне:

  1. Измиваме бутчетата и отстраняваме кожата. Отново ги измиваме и ги подсушаваме леко.
  2. В купа, натрошаваме хубаво корнфлейкса.
  3. Добавяме пипера и солта, и разбъркваме добре.
  4. В друга, по малка купа смесваме киселото мляко и водата. Разбъркваме добре.
  5. В плитка чиния поставяме брашното.
  6. Подсушените пилешки бутчета едно по едно потапяме първо в брашното. Изтръскваме ги от излишното и ги потапяме в млякото.
  7. Накрая ги овалваме в натуралния корнфлейкс, като ги притискаме с пръсти.
  8. След това ги нареждаме в застлана с хартия за печене огнеупорна тава и ги напръскваме със зехтин.
  9. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 40-45 минути или докато придобият златист цвят.
  10. Поднасяме със салата по избор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар