Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

петък, 14 ноември 2014 г.

Бухти с парено тесто




Закуска ,която се приготвя много лесно.Идеална за предстоящите почивни дни.
Идеята е от тук,но използвах моята изпитана рецепта за парено тесто.


Продукти:

  • 100 мл. олио
  • 200 мл. вода
  • щипка сол
  • щипка захар
  • 200 гр. брашно
  • 3 яйца
  • около 200 гр. сирене


  • За гарниране-сладко,пудра захар,кр. сирене.





Приготвяне:



  1. Водата+олиото+солта и захарта се кипват.
  2. Брашното предварително  пресято се изсипва наведнъж и се бърка,докато се отлепи от съда.
  3. Отстранява се от котлона и се прибавя натрошеното сирене,след което едно по едно яйцата.
  4. С лъжица се гребва и се спуска в добре загрята мазнина.
  5. Сервират се изстинали и се гарнират по желание.





3 коментара:

  1. Парено тесто съм прилагала в рецепта за еклери и толумбички, но за бухти не съм. Със сигурност са много вкусни. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз не съм пържила бухти от парено тесто, интересно.

    ОтговорИзтриване