Pages
▼
Pages - Menu
▼
Pages - Menu
▼
Бухти с парено тесто
Закуска ,която се приготвя много лесно.Идеална за предстоящите почивни дни.
Идеята е от тук,но използвах моята изпитана рецепта за парено тесто.
Продукти:
- 100 мл. олио
- 200 мл. вода
- щипка сол
- щипка захар
- 200 гр. брашно
- 3 яйца
- около 200 гр. сирене
- За гарниране-сладко,пудра захар,кр. сирене.
Приготвяне:
- Водата+олиото+солта и захарта се кипват.
- Брашното предварително пресято се изсипва наведнъж и се бърка,докато се отлепи от съда.
- Отстранява се от котлона и се прибавя натрошеното сирене,след което едно по едно яйцата.
- С лъжица се гребва и се спуска в добре загрята мазнина.
- Сервират се изстинали и се гарнират по желание.
Парено тесто съм прилагала в рецепта за еклери и толумбички, но за бухти не съм. Със сигурност са много вкусни. Поздрави!
ОтговорИзтриванеИ аз не съм пържила бухти от парено тесто, интересно.
ОтговорИзтриванеОпитайте ги!Поздрави!:)
ОтговорИзтриване