Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

петък, 28 ноември 2014 г.

Пържено свинско месо с лук


Много лесна за изпълнение рецепта. :nyam:

Продукти:


  • ~500 гр. свинско месо от бут
  • 2-3 големи глави лук
  • сол на вкус
  • 1-2 ч.л. червен пипер
  • други подправки по желание
  • олио за пържене



Приготвяне:


  1. Месото се нарязва на малки кубчета,а лука на едри полумесеци.
  2. В подходящ съд с добре загрята мазнина се запържва месото ,докато се изпари течността,прибавя се лука и си пържи докато придобие карамелен цвят,но не прекалено дълго ,за да не се "стопи",т.т. да остане на мазнина.
  3. Посолява се на вкус.
  4. Накрая се поръсва с червен пипер и се оставя за по малко от минута на котлона.
  5. Готовото ястие може да гарнирате с туршия и чаша червено вино.:nyam:

3 коментара: